Admin CPanel: Log In | Contact Us | Photobuchet | Youtube | Kalghari Shop

 



Peperiksaan Akhir (Fasa II)

Peperiksaan
"Dewan" peperiksaan kitorang hehehe (11 May 2008 - 2 Jun 2008)


Peperiksaan
Sempat....


Peperiksaan
Membaca dengan penuh gaya itu perlu ;P


Peperiksaan
Hari terakhir...sume dah start senyum pikir pasal cuti ;P

Hosnee:
Untuk periksa fasa 2 ni, Alhamdullilah dapat le aku jawab dengan baik. Moga Allah najahkan aku dan kekawan. Tapi nak citernye tentang periksa kat sini, memang jauh beza dengan Malaysia. Banyak perkara yang membuatkan aku ternganga dan termenung haha. Tapi seronok gak tengok budak budak arab kantoi meniru. Tula dorang ingat doktor tak nampak ke? Padan muka dorang haha.

Hisyam:
Fasa 2 ni periksa di musim panas. Awal musim panas jadi suasana hampir sama macam kat Malaysia. Itu dari segi cuaca. Tapi satu perkara yang ketara dapat tengok macam macam gaya orang arab meniru. Beza dengan peperiksaan Fasa 1 dengan 2 dari segi kepadatan jadual periksa. Fasa 2 lapan subjek dan cuma selang sehari je. Tapi mujur dah stay awal, so taklah tertekan sangat. Tapi masih ada beberapa subjek yang payah walaupun dah study. Tapi nasib baik periksa Syafawi o.k. Harap harap luluslah pekse ni, Amin....

Safuan:
Bila kaki aku melangkah hari pertama imtihan Fasa 2 makin debar. Persediaan mungkin baik sikit berbanding dengan fasa 1. Tapi apa yang dapat aku kongsikan dengan korang gelagat ambil exam di Azhar adalah menarik. Dapat melihat gelagat student Arab yang kantoi dengan Doktor sebab meniru dalam periksa. Ada yang kene rampas kertas jawapan, ada kene koyak, sampai menangis. Tapi papepun itu pengalamanan yang mematangkan aku. Yela hendak ilmu kita kene jujur dan ikhlas. Baru berkat. So aku ada bende nak kongsi ngan korang kunci kejayaan itu ada 5:
  1. Niat yang betul dan ikhlas
  2. Sabar dalam menuntut ilmu
  3. Yakin dan percaya pada diri sendiri dan jangan putus asa
  4. Meninggalkan maksiat
  5. Sentiasa mengulang kaji pelajaran dengan tetap
Faiz:
Salam..alhamdullihan fasa 2 ni ambe dah melaluinya dgn sdikit kliru..sbb tlalu cepat masa berlalu..ditambahkan lagi kemalasan ckit yang melanda diri ambe..fasa ni ambe rase pendek sgt..tup-tup dah exam..lagi mengejutkan diri ambe jadual exam hanya selang sehari..mane nak mengulang..mane nak mengapal..tapi ambe pikir mak abah kat umah ambe teruskan perjuangan..alhmdullhan ambe dpt abiskan exam fasa 2 ni moga berjaya…mintak maap mak abah..time kasih kwn2..

Nik:
Fasa II ni tensen sket, sebab ada 3 subjek killer menanti.Tapi nasib baiklah ada member yang banyak bantu ketika study group, masing masing kongsi nota & tips, jadi mudoh la seket.Terima kasih! Harap-harap kite sume najah la ye, Insya'allah. Tapi yang tak bestnye jarak antara satu subjek dengan subjek lain, selang sehari jeh. Huk aloh,yang bestnye pulok, dapat habis awal, yahoo!

Pamie:
fasa II ni fasa yang paling releks.. ape2 pun releks.. study pun releks.. tak mengapal pun releks.. main game pun releks.. tawakal pun releks.. mak abah pun releks.. kengkawan pun releks dalam stress.. haha.. sebenarnye nak komen banyak pun.. aku dah taip telalu banyak pasal imtihan ni dalam blog aku.. so kalau rase2 nak menyelami imtihan yang dilalui oleh aku.. silelah tekan link pade posting khas aku mengenai imtihan nih.. layankan.. kome bace le sampe lenguh tengkok.. huhu.. ape2pun doa2kan la aku ngan kengkawan seme najah.. =) link ke posting khas:
http://pamiesz.blogspot.com/2008/06/kronologi-8-madah-imtihan-nihaie.html

Pet:
perekso fasa seng pindo ki kayane kulo makin gelendem, seng mulo2 mandan la jugak temenanan....fasa ki enek volu madah seng jalok dilakoni...kayane okeh banget..kui kulo gawe sengdiseng iso wae...hehehe..mugo2 di wai rejeki karo Pengeran Gusti Allah Taala...mugo2 di elmu seng aku entok enek berkate..ben la mengko dadhi wong seng enek gunone neng wong tuek, wong okeh......mugo2 kulo di dongak ne karo konco2 seng enek neng kene ki...kabae okeh ngerewangi kulo moso belajar, kulo jalok ngapuro seng okeh2 neng nik, pami, os, sham karo sapuan seng dadhi penemanget moso kulo neng kene ki...mugo2 kulo dadhi wong seng pinter neng ugomo Islam..ben la saiki ki kulo kerasan neng kene, temenanan, ben dadhi wong seng okeh gunone mengko..ben la dadhi wong jowo seng tenan2 JOWO neng elmu ugomo..opo2 hal pon ben la kabeh seng di lakoni kersane Pengeran Gusti Allah Taala..sampek temu meneh mengko...


Photobucket

Labels:

posted by Kalghari Network™ @ 2:10 AM,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home